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303-748-1133 
 
RE: U.S. Army Corps of Engineers Drone Rules  
 
Mr. Moss, 
 
We are in receipt of your questions regarding use of drones, also referred to as 
Unmanned Aircraft Systems (UAS) at U.S. Army Corps of Engineers (USACE) facilities. 
USACE has several regulations that pertain to the use of UAS on or over our properties. 
The main regulations that cover use of UAS are Engineering Circular (EC) 1110-1-109 
and Title 36 Code of Federal Regulations (CFR) 327.4.   
 
Under certain circumstances, UAS can be used on USACE lands. Title 36 CFR 327.4 
states “The operation of aircraft on project lands at locations other than those 
designated by the District Commander is prohibited”.  Additionally, USACE can 
designate no fly zones over USACE projects through the Federal Aviation 
Administration (FAA).  Operation of UAS on USACE lands is only allowed if there is a 
designation from the District Commander allowing them. Where allowed on USACE 
lands, UAS are only allowed in these designated areas.    
 
Operating UAS off USACE property, but over USACE lands and waters may be 
prohibited if USACE has designated a no-fly zone in coordination with the FAA.  
 
While UAS can be operated over USACE lands and waters from an off-government 
property location if there is not a designated no-fly zone, operation must be done in a 
safe and responsible manner consistent with applicable state and local laws as well as 
FAA and USACE regulations. No person will operate any aircraft while on or above 
projects waters or project lands in a careless, negligent, or reckless manner so as to 
endanger any person, property or environmental feature.   
 
Individuals looking to use UAS on or over USACE lands and waters for either private or 
commercial purposes should consult with the local project office to determine if they are 
allowed, and if so, where they are allowed to operate as well as any other applicable 
USACE regulations or restrictions.   
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We appreciate you reaching out regarding this issue.  If you have any further questions. 
Please feel free to contact Mr. Michael Vissichelli, Operations Program Manager, (718) 
775-5571. 
 
 
 
 
 
       JOHN P. LLOYD 
       Colonel, EN 
       Commanding 
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